Bemutatkozás

7132-m

Varga Éva vagyok a Debreceni Jóga Egyesület Himalája Jóga Meditációs Központ minősített jógatanára.

  1. március 21-én születtem Miskolcon.

1992-ben jöttem Debrecenbe, ahol a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskolán végeztem, mint általános iskolai tanító. Hivatásomban négy és fél évet töltöttem hallássérült gyermekekkel a Széchenyi utcai Általános Iskolában. Később pályát módosítottam és közgazdasági végzettségeimet használva pénzügyi területen dolgozom jelenleg is az NI Hungary Kft. könyvelési csoportvezetőjeként.

1998-ban ismerkedtem meg a jógával Zoltai Miklós kezdő tanfolyamán a Kinizsi úti Általános Iskolában, Debrecenben. Jelenleg is tanítóm tanfolyamának hallgatója vagyok. Zoltai Miklós óráin és előadásain megismertem a „Jóga a mindennapi életben” rendszert, Swami Maheswarananda tanításait, majd betekintést kaptam a Himalája Jóga Tradíció mestere Swami Véda Bharati tanításaiba.
2009-ben elvégeztem a Magyar Jóga Társaság jógaoktató képzését Selmeczi József Csongor, Selmecziné Bogdán Ágota és Nagy József kiváló tanáraim vezetésével, ahol megismerkedtem a Magyarországon megtalálható jógaiskolák tanításaival és oktatóival:

Himalája Jóga Tradíció, Swami Satyananda Saraswati mester által vezetett Bihar Yoga iskola tanításai, az Iyengar mester tanítása szerinti ászanák és pránayama, Kővári Katalin betekintést engedett a Magyarországon működő Jóga Keresztényeknek tanításaiba, és Szép Ferenc a Kriya jóga meditációs gyakorlataiba.

2009-től tagja vagyok a Magyar Jógaoktatók Szövetsége Egyesületnek

2010-től tagja vagyok a Debreceni Jóga Egyesületnek, ahol vezetőségi tag vagyok 2015 óta.

2011-ben megkaptam a Magyar Jógaoktatók Szövetsége Egyesület „Minősített Jógaoktató” oklevelét

2011-től rendszeresen oktatóként veszek részt a Zoltai Miklós által szervezett nyári jógatáborokban, valamint a Debreceni Jóga Egyesület által szervezett ingyenes jógagyakorlásokon a Bocskai Általános Iskola tornatermében vállalom foglalkozások vezetését.

2012-től tagja vagyok a Magyar Jóga Társaság Egyesületnek

2015 márciusában három hetet töltöttem Indiában, Rishikeshben a Swami Rama Sadhaka Grama-ban, a Himalája Jóga tradíció Ashramjában, ahol együtt meditálhattunk minden nap Swami Veda Bharatival és megkaptam beavatásomat, amely által a Tradíció tanítványa vagyok.

2015-ben elkezdtem a Himalája Jóga Tradíció magyarországi oktató képzését, amelynek 2017 októberében várható a befejezése.